Om os

Om os

Kort om DUI Aarhus

DUI-LEG og VIRKE er en landsdækkende børne- og familieorganisation, hvor familien kan have det sjovt sammen eller hver for sig.


Ønsker du at tilbringe mere tid med din familie i glade, hyggelige og kreative omgivelser, er DUI Aarhus det helt rigtige sted.


Udover vores faste aktiviteter har vi også weekendture, lejre og arrangementer som I kan deltage i, hvis I skulle have lyst.


Foreningen drives udelukkende af frivillige medarbejder som ligger mange kræfter i, at skabe gode og trygge rammer for vores medlemmer og de forskellige aktiviteter.


Kig rundt på hjemmesiden og se hvad vi kan tilbyde!

Hvis du har behov for yderligere oplysninger er du mere end velkommen til at

DUI´s historie

DUI’s historie


I 1905 blev DUI dannet som et alternativ til FDF. Det nuværende navn, DUI-LEG og VIRKE, kom til i 1968, men i daglig tale bruger mange medlemmer blot forkortelsen DUI. I dag har vi ca. 44 afdelinger rundt om i Danmark og definerer os som en børne-, ungdoms- og familieorganisation udsprunget af arbejderbevægelsen.

1905

1915

1953

2019

De Unges Idræt (D.U.I) blev startet ved et aftenmøde i Arbejdernes Forsamlingsbygning (det nuværende arbejdermuseum) i Rømersgade 22 i København den 10. november 1905. Det var en ung mand, Louis Florin, der havde fået ideen, men det var journalisten og folketingsmedlemmet, A. C. Meyer, der tog initiativet.

Efter en nedgangsperiode op til Første Verdenskrig, gik det fremad i de følgende år. I 1915 begyndte foreningen at optage piger på lige fod med drenge i D.U.I. Det er nok årsagen til, at der også kom folkedans og sanglege på programmet. Ved siden af de almindelige koloniture fandt man på at arrangere vandrekolonier.

Under den kolde krig i 1950’erne og 1960’erne blev den pædagogiske linje atter meget bevidst. D.U.I. ville meget gerne være med til at opdrage børnene til gode, frie, skabende og demokratiske samfundsborgere. Men socialisme eller bare socialdemokratisk var et uartigt ord, men vi fremhævede altid det solidariske og kollektive i vores måde at arbejde på.

I dag har DUI-LEG og VIRKE ca. 44 afdelinger rundt om i hele landet, hvor børn, unge og voksne planlægger og deltager i mange forskellige aktiviteter. Blandt andet er lejrsporten stadig en aktivitet, der er stor interesse for. Derudover er DUI-LEG og VIRKE i gang med at udvikle arbejdet med de internationale projekter.